Veelgestelde vragen

Wij hebben de veelgestelde vragen voor jou op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Zijn de tiny houses die jullie realiseren verplaatsbaar?

Jazeker! Onze Dutch Tiny Houses zijn gemaakt op een constructief stalen frame die speciaal is ontworpen om op een dieplader vervoerd te worden.

Kunnen jullie ook de fundatie, transport en plaatsing verzorgen?

Voor elk Tiny House wat wij realiseren kunnen wij de fundatie, transport en plaatsing verzorgen. Wij hebben ruim ervaring op deze vlakken en werken met professionele partijen samen om dit vakkundig en snel te realiseren.

Wat zijn de mogelijkheden met het Tiny House ontwerpen?

Er is veel mogelijk. Onze architect heeft al heel veel modellen ontworpen die wellicht als basis kunnen gebruikt worden voor jouw ontwerp. Uiteraard staan de wensen van de klant centraal. Wij zullen met name de praktische en uitvoerbare kant in de gaten houden met het ontwerpen.

Is er voor jullie Tiny Houses een fundering nodig?

Voor onze Tiny Houses is een fundatie nodig, maar niet zoals bij een traditionele bouwmethode toegepast wordt. Wij plaatsen onze Tiny Houses op speciale funderingsankers, schroefpalen of heipalen. Afhankelijk van de grondstelling van de locatie wordt hierin een keus gemaakt.

Voldoen de Tiny Houses die jullie maken aan het bouwbesluit?

Onze Tiny Houses voldoen aan het bouwbesluit en kunnen zelfs voldoen aan de BENG-eisen. Per gemeente verschillen de eisen voor het plaatsen van een Tiny House.

Is een Tiny House verplaatsbaar?

Alle Tiny Houses die wij maken zijn verplaatsbaar. Hiervoor zijn hijsvoorzieningen aanwezig die weggewerkt zijn achter de gevelbekleding.

Wat is de maximale maat wat Dutch Tiny Houses kan bouwen uit één stuk?

De maximale afmetingen die wij bouwen zijn 5 meter breed en 14 meter lang. Uiteraard zal vooraf door een professionele partij een routeverkenning gedaan worden om de mogelijkheden vast te leggen.

De hoogte is gemaximeerd op 4,15 meter. In de praktijk is 3,95 meter altijd haalbaar. 

Indien groter gewenst maken we het Tiny House uit meerdere modulen maken die we op de plek van bestemming zullen koppelen tot één Tiny House.

Kan ik op een Dutch Tiny House een financiering krijgen?

Ja, dit is mogelijk wanneer de ondergrond van het huis uitgerust is met een erfpacht constructie óf dat het een perceel in eigendom is. Op basis van tijdelijke huur van bijvoorbeeld 10 jaar zal de bank géén financiering verstrekken vanwege ontbrekende zekerheden. Wanneer de huurperiode 20 jaar of langer zal zijn is de mogelijkheid om een financiering te krijgen over het algemeen een stuk groter.

Welke werkzaamheden voert Dutch Tiny Houses nog meer uit naast het bouwen van het Tiny House?

Wij maken niet alleen maar Tiny Houses, ook al het werk eromheen is onze expertise. Te denken valt aan routeverkenning voor transport, ontwerp, bouw(aanvraag)tekeningen, vergunningaanvraag, fundering, transporteren, plaatsing en aansluitingen op riool. 

Wat voor type chassis gebruikt Dutch Tiny Houses?

Standaard werken wij met een zelfontworpen chassis met een hijsvoorziening. De vloer valt in het chassis, wat als groot voordeel heeft dat je een geringe instaphoogte hebt van 40 cm. 

Een andere optie is een chassis met wielen. Het voordeel is dat het huis verplaatst kan worden door een tractor. Deze instaphoogte is 75 cm.

Welke type wandafwerkingen zijn er?

De wanden kunnen op meerdere manieren uitgevoerd worden. Denk aan een houten afwerking óf een gips afwerking met renovlies behangen. De wanden zijn dan sausklaar. 

Welke type plafondafwerkingen zijn er?

De plafonds kunnen op meerdere manieren uitgevoerd worden. Bijvoorbeeld een houten planken afwerking óf een strak gipsplafond. 

Welke type vloerafwerkingen zijn er?

De vloeren kunnen op meerdere manieren uitgevoerd worden. Denk aan een ‘standaard’ houten afwerking waarin de klant zelf een vloer kan leggen óf wij leggen een click pvc vloer erin van VTwonen of Moduleo. Indien gewenst kunnen we ook een ander type vloer erin maken.

Welke type gevelkleding zijn er?

Qua gevelbekleding is er genoeg keus. In de praktijk passen wij praktisch altijd open-gevel bekleding toe met thermisch gemodificeerd Fraké hout. Dit vanwege de strakke uitstraling en de duurzaamheid van de planken. Onbehandeld is de verwachte levensduur van het Fraké hout wel 50 jaar!

Wat voor kozijnen gebruikt Dutch Tiny Houses?

Wij maken gebruik van hardhouten kozijnen. Deze zijn standaard dekkend gegrond en voorgelakt in de gewenste kleur. Uitgevoerd met isolatieglas HR++. Ook is het mogelijk om de kozijnen te maken van thermisch gemodificeerd Fraké hout. Bij deze kozijnen is een behandeling met lak niet nodig. 

Welke type dakafwerking gebruikt Dutch Tiny Houses?

Als dakbedekking passen we een hoogwaardig EPDM membraam toe in combinatie met een zwarte daklijst. EPDM heeft een levensduur van wel 50 jaar. Natuurlijk is het ook mogelijk om een andere dakafwerking te kiezen zoals bijvoorbeeld stalen of zinken felsbanen.

Op welke manieren wordt het Tiny House verwarmt?

Wanneer het Tiny House op nutsvoorzieningen wordt aangesloten maken we gebruik van infraroodpanelen om te verwarmen. Elke ruimte is dan voorzien van zijn eigen thermostaat om zo efficiënt mogelijk te verwarmen. In de badkamer passen we praktisch altijd elektrische vloerverwarming toe. 

Wanneer het Tiny House off grid is maken we gebruik van een CO2 neutrale houtkachel als verwarming.

Op welke manieren kunnen we het Tiny House koelen?

Door middel van een airco kunnen we het Tiny House koelen. Aan te raden is ook om te zorgen dat de warmte zomers zo veel mogelijk buiten blijft. Zonwerend glas helpt daarbij.

Op welke manieren kunnen we het Tiny House fris houden?

We passen bij elk Tiny House een mechanisch ventilatiesysteem toe. Voor de toevoer van verse lucht zijn een aantal kozijnen voorzien van een ventilatierooster. Het rooster wordt in dezelfde kleur gespoten als het kozijn. Het mooie van deze roosters is, is dat dat ze aan de buitenzijde van het Tiny House niet te zien zijn.

Kunnen we een keuken naar eigen smaak kiezen?

Jazeker, wij werken samen met een keukenleverancier. Deze heeft een grote showroom waar je zelf de keuken kan samenstellen. Dutch Tiny Houses zorgt voor de juiste maatvoering en montage.

Kunnen we een badkamer naar eigen smaak kiezen?

Dit is mogelijk. Alles wordt samengesteld in overleg met de klant.

Wil je meer weten over Tiny Houses?
Neem contact op!